Ποιοί είμαστε;

Η ομάδα μας αποτελείται από 3 μέλη, τα οποία δηλώνουν… αθεράπευτα «μπασκετικοί». Η ενασχόλησή τους με το ερασιτεχνικό μπάσκετ και οι δυσκολίες που την συνόδευσαν, τους έδωσαν την ιδέα για την κατασκευή της παρούσας ιστοσελίδας.

Ποιός είναι ο σκοπός της ιστοσελίδας;

Ο σκοπός του gipeda.gr είναι να συγκεντρώσει όλα τα κλειστά γήπεδα καλαθοσφαίρισης της Ελλάδας και να τα αποτυπώσει στον απόλυτο χάρτη του ελληνικού μπάσκετ. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην εγκυρότητα των στοιχείων των γηπέδων αλλά και στην συσχέτισή τους με αγωνιστικούς συλλόγους.

Η χρησιμότητα του gipeda.gr είναι πολλαπλή:
Αν θέλετε να παρακολουθήσετε κάποιον αγώνα, μπορείτε να βρείτε πώς να πάτε στο γήπεδο.
Αν θέλετε να βρείτε μία ομάδα μπάσκετ κοντά στην περιοχή σας, μπορείτε να δείτε ποιές ομάδες φιλοξενούνται στα κοντινά κλειστά.
Αν έχετε «σκουριάσει» και θέλετε να βρείτε μία ομάδα χαμηλής κατηγορίας για να κάνετε την μεγάλη επάνοδο, μπορείτε να βρείτε σε ποιά κλειστά προπονούνται οι πιο αδύναμες ομάδες των τοπικών κατηγοριών.
Κτλ

Πώς λειτουργεί ο χάρτης;

Ο χάρτης περιέχει 3 πεδία με τα οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε την αναζήτησή σας.

Το πρώτο πεδίο «Αναζήτηση στα Γήπεδα», σας δίνει την δυνατότητα για αναζήτηση επί των ονομάτων των γηπέδων. Παραδείγματος χάριν, αν γράψετε στο πρώτο πεδίο την λέξη «Ειρήνη», τότε θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα το «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» μαζί με όποια άλλα γήπεδα περιέχουν την λέξη «Ειρήνη» στην ονομασία τους.

Το δεύτερο πεδίο «Αναζήτηση στις Ομάδες», σας δίνει την δυνατότητα για αναζήτηση επαγγελματικών ή ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης, καθώς και αναζήτηση συγκεκριμένων ομάδων. Παραδείγματος χάριν, αν γράψετε στο δεύτερο πεδίο την φράση «Α ΕΣΚΑ», τότε θα εμφανιστούν στα αποτελέσματα όλα τα γηπεδα που φιλοξενούν ομάδες της Α ΕΣΚΑ κατηγορίας, ενώ αν γράψετε την λέξη «Ακαδημία» τότε θα εμφανιστούν οι έδρες ομάδων όπως η «Ακαδημία 2008», η «Ακαδημία Ρεθύμνου», η «Ακαδημία Μπάσκετ Άρης Γλυφάδας».

Το τρίτο πεδίο «Αναζήτηση στις Τοποθεσίες», σας δίνει την δυνατότητα για αναζήτηση βάσει γεωγραφικών κριτηρίων. Συγκεκριμένα, ακολουθεί την εξής γεωγραφική ιεράρχιση: Νομοί -> Νομαρχίες -> Δήμοι. Παραδείγματος χάριν, αν γράψετε στο τρίτο πεδίο την φράση «Δήμος Περιστερίου», τότε θα εμφανιστούν στα αποτελέσματα όλα τα γήπεδα που βρίσκονται στο Περιστέρι.

Ο συνδυασμός του δευτέρου και τρίτου πεδίου, σας δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε σύνθετη αναζήτηση. Παραδείγματος χάριν, αν γράψετε στο δεύτερο πεδίο «Δ ΕΣΚΑ», και στο τρίτο πεδίο «Δήμος Ηλιούπολης», τότε θα εμφανιστούν στα αποτελέσματα όλα τα γήπεδα στην Ηλιούπολη που φιλοξενούν ομάδες της Δ ΕΣΚΑ κατηγορίας.

Γιατί λείπει κάποιο συγκεκριμένο γήπεδο από τον χάρτη;

Αυτή την στιγμή ο χάρτης περιλαμβάνει όλα τα γήπεδα που φιλοξενούν ομάδες των εθνικών κατηγοριών και της ΕΣΚΑ. Πολύ σύντομα θα προστεθούν και τα γήπεδα όλων των ομάδων της ΕΣΚΑΝΑ. Ο λόγος που τα γήπεδα προστίθενται σταδιακά είναι ότι ο εντοπισμός και έλεγχός τους αποτελεί μία ιδιαιτέρως χρονοβόρο διαδικασία, την οποία όμως με μεγάλο ενθουσιασμό έχουμε αναλάβει.

Νομίζω ότι υπάρχει ένα λάθος στον χάρτη.

Το gipeda.gr είναι η πιο έγκυρη πηγή εύρεσης γηπέδων μπάσκετ στην Ελλάδα, κυρίως χάρις στην μεγάλη και συχνά επίπονη προσπάθεια που καταβάλλεται να ελεγχθούν τα δεδομένα του. Ωστόσο τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι περιορισμένα, συγκριτικά με το πόσο φιλόδοξος είναι ο στόχος της κάλυψης ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας. Για τον λόγο αυτό, καλείστε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του gipeda.gr με δική σας ευθύνη. Επιπλέον, καθοριστικής σημασίας για την εξάλειψη των λαθών είναι και η δική σας ανταπόκριση. Αν εντοπίσετε κάποιο λάθος στον χάρτη, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το gipeda.gr, και αυτό θα διορθωθεί το συντομότερο δυνατόν.